Posted on

Att tänka på när du väljer flyttfirmor

Flyttfirmor kan göra underverk för hela flyttupplevelsen. Istället för att sitta med muskelvärk i hela kroppen, stress och en massa lådor att packa upp efter flytten kan du sitta i soffan och njuta av ditt nya, vackra hem. Men för att allt ska gå smidigt måste du välja en duktig flyttfirma. Vad bör man egentligen tänka på för att lyckas med det? Nedan får du ett par viktiga tips.

Fundera på vad du egentligen söker
Vill du hitta ett företag som bara transporterar ditt bohag? Eller söker du flyttfirmor som kan hjälpa dig med flyttens alla steg? Ska de erbjuda flyttstädning också? Vilken garanti ska de ha? Sådana frågor bör du ha klart för dig. Då blir det betydligt enklare att veta om en viss firma är rätt för dig eller inte. Skriv gärna en lista över vad som är viktigt för dig och ha den framme när du jämför olika flyttfirmor.

Jämför flera flyttfirmor
Ofta verkar det som att varje företag man ser på internet verkar hur bra som helst. När du surfar in på de olika hemsidorna verkar alla professionella, vilket givetvis ger en positiv bild av företaget. Tittar du lite närmare är det däremot inte säkert att alla företag är lika bra.

Till exempel är det viktigt att kolla om det finns F-skattsedel, om företagets organisationsnummer framgår och huruvida man har en försäkring eller inte. Kolla också upp vilka betalningsmetoder som erbjuds. Då blir det också enklare att jämföra olika aktörer och välja den som passar dig bäst. Självklart ska du alltid satsa på ett företag som verkar seriöst på alla sätt och vis.

Googla företaget
Alla företag försöker presentera sig på ett bra sätt. Därför ger de nästan alltid ett bra intryck när du besöker företagens hemsidor. Men om du googlar kan du också hitta sådan information som företaget inte lämnar själva. Det kan handla om företagets ekonomiska situation, skulder och skattesituation. Ibland kan man få upp helt oväntad information om företag som kan vara bra att känna till.

Läs recensioner
Självklart är det alltid en bra ide att se vad tidigare kunder tycker om en viss flyttfirma. Man ska inte alltid ta alla recensioner på blodigt allvar, eftersom det i regel är de allra nöjdaste och minst nöjda kunderna som tar sig tid att skriva om sina erfarenheter. Recensionerna behöver därför inte reflektera hur företaget är överlag.

Däremot är det alltid intressant att se vilka situationer som uppkommit och varför vissa kunder är missnöjda. Kanske är det de som har en dålig inställning, eller så kan det vara så att företaget handlat vårdslöst eller oprofessionellt. Om en flyttfirma anklagas för något allvarligt kan det vara bra att välja en annan.