Posted on

Rimliga priser

Att anlita en flyttfirma i en mellanstor stad kan kosta från cirka 350 kronor per timme och uppåt. Priset kan givetvis variera starkt beroende på flera saker, exempelvis vilken flyttjänst det gäller. Kostnaderna skiljer sig också från varandra beroende på vilken ort det gäller och hur långt bort du ska flytta. Med tanke på att du kan få ett timpris från cirka 350 i en stad som Lund är det dock tydligt att kostnaden inte behöver bli alltför hög.

Lägre kostnad med RUT-avdraget
Du som har en svensk folkbokföringsadress och skattehemvist i Sverige har rätt till RUT-avdraget. Med hjälp av det kan du få arbetskostnaderna sänkta med 50 %. Som mest kan du få en skattereduktion på 50 000 kronor per år. Därför blir priset för flyttjänster lägre oavsett vilken ort du bor på och vilka tjänster du behöver.

En seriös firma är A och O
För att flyttfirman ska vara värd pengarna behöver den vara seriös. Firman måste vare en professionell aktör som erbjuder en gratis offert och håller sig till det priset. Du ska kunna betala på flera sätt och personalen ska vara punktlig. Att hitta en pålitlig firma är relativt enkelt om du lägger lite tid på att jämföra företag. Titta även på kundrecensioner och information om företaget.